H βαφή με την χρήση μηχανημάτων airless κατά κύρια ομολογία αποτελεί έναν εύκολο και βολικό τρόπο βαφής για τους περισσότερους επαγγελματίες και μη. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές όπου από λάθους χειρισμούς δεν έχουμε πάντα το αποτέλεσμα που αναζητάμε.

Για τον λόγο αυτό,  πήραμε την πρωτοβουλία ως εταιρεία να δημιουργήσουμε προς όφελος των πελατών μας ένα ενημερωτικό άρθρο με συμβουλές αλλά και καλύτερους τρόπους χειρισμού των μηχανημάτων Airless.

Μια αρχική διευκρίνιση που πρέπει να κάνουμε και αποτελεί ίσως και την βασικότερη συμβουλή για την χρήση οποιουδήποτε μηχανήματος airless είναι η πίεση που χρησιμοποιείται κατά την βαφή. Πολλοί επαγγελματίες κατά την διάρκεια της εργασίας τους θεωρούν ότι με το να ασκούν την μεγαλύτερη δυνατή πίεση θα έχουν και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο συγκεκριμένος τρόπος σκέψης όμως είναι λάθος και στην πραγματικότητα αυτό το οποίο επιτυγχάνεται είναι η μεγαλύτερη φθορά της αντλίας και του μπεκ με αποτέλεσμα ο χειριστής του μηχανήματος να έρχεται αντιμέτωπος με μεγαλύτερο κόστος συντήρησης του μηχανήματος – πιστολιού του και φυσικά με μεγαλύτερη κατανάλωση χρώματος.

Συνεπώς όσο χαμηλότερη πίεση χρησιμοποιείται τόσο πιο σταθερό και συνεχές θα είναι το αποτύπωμα της βαφής πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας και φυσικά θα είστε σε θέση να εξοικονομείτε όλο και περισσότερα χρήματα.

Εφόσον εφαρμόσετε την παραπάνω συμβουλή είναι αρκετά πιθανό κάποιες φορές  να αντιμετωπίσετε «ενοχλητικές» γραμμές πάνω στην επιφάνεια που μόλις βάψατε.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο τότε σας προτείνουμε:

·         Να αυξήσετε την πίεση της αντλίας

·         Να αλλάξετε τις διαστάσεις μπεκ που χρησιμοποιείτε

·         Να προσθέσετε διαλυτικό στο χρώμα που χρησιμοποιείτε

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε αρκετά με το συγκεκριμένο άρθρο και περιμένουμε τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας. Φυσικά μην ξεχνάτε ότι όλο το προσωπικό της Spray & MORE βρίσκεται πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.